In The Mix 19 & 20 mei 2012

Gepost op 25 juni 2012 door Marlas Efka

It all started for Ben Liebrand with Donna Summer’s ‘I Feel Love’. Waking up in 1977 hearing this song on my clock radio set me right on track of electronic dance music. I haven’t forgotten her since and will not forget her in the future.

Ben Liebrand

Deze tekst had Ben Liebrand geplaatst op zijn site bij de aankondiging van het uur In The Mix. Het hele uur was gewijd aan de zangeres die op 17 mei 2012 overleed in Key West aan de gevolgen van kanker.

Donna Summer was geboren op oudejaarsdag 1948 en haar eigenlijke naam was LaDonna Adrian Gaines. Haar zangcarriere begon ze in de kerk. Later deed ze mee in de musical Hair, waarvoor ze verhuisde naar München, Duitsland. Ze zou zelfs in een Duitse musical optreden. Later vertrok ze naar Wenen waar ze in 1973 trouwde met de Oostenrijkse acteur Helmuth Sommer. Het huwelijk liep stuk, maar de achternaam hield Ladonna wel en ze gebruikte deze voor haar artiestennaam: Donna Summer.

In de jaren ’70 scoorde ze diverse hits, die haar de bijnaam ‘The Queen of Disco’ opleverde. Onder andere in Nederland scoorde ze met het nummer Lady of the Night en met I Feel Love. In 1980 trouwde ze opnieuw, dit keer met Bruce Sudano. Met hem kreeg ze twee kinderen. Uit haar eerste huwelijk had ze ook een dochter.

In de jaren ’80 wist Donna Summer nog steeds hits te scoren door een overgang te maken van disco naar rock- en popmuziek. In 1982 had ze een nummer 1-hit met State Of Independence. In 1989 had ze nog een grote hit met This Time I Know It’s For Real.

Ook in de jaren ’90 bracht ze nog muziek uit. Het nummer Melody Of Love (Wanna Be Loved) kwam in Nederland niet verder dan de tipparade, maar in omliggende landen haalde deze plaat wel de hitlijsten. In 2008 kwam er na veertien jaar weer een nieuw album: Crayons. Een aantal tracks daarvan scoorden uitzonderlijk goed in de danslijsten in de Verenigde Staten. Ten slotte werd het nummer To Paris With Love, dat in 2010 op iTunes, verscheen een dans hit.

Veel van de nummers die ze maakte had ze grotendeels zelf geschreven. Waardering kreeg ze dan ook meer en meer. In verschillende genres won ze in totaal 5 Grammy Awards.

Niet alleen het eerste uur van In The Mix was een eerbetoon aan Donna Summer. Ook de minimix was dit: Donna Summer – I Feel Love (Patrick Cowley Remix Edit). De remix van Patrick Cowley duurt normaliter zo’n zestien minuten en deze is speciaal voor deze avond door Ben Liebrand zelf ingekort, waarbij de mooiste elementen uit deze remix te horen zijn.

In het eerste uur In The Mix waren dus alleen maar nummers van Donna Summer te horen, waarbij de voorkeur van Ben Liebrand zelf doorklinkt in de keuze van de tracks. De tracklist was als volgt:

01. Donna Summer – Love To Love You Baby
02. Donna Summer – Hot Stuff
03. Donna Summer – Bad Girls
04. Donna Summer – Down Deep Inside
05. Donna Summer – Queen For A Day
06. Donna Summer – Last Dance
07. Donna Summer – Now I Need You
08. Donna Summer – I Feel Love
09. Donna Summer – Our Love
10. Donna Summer – On The Radio
11. Donna Summer – I Love You
12. Donna Summer – Rumour Has It
13. Barbra Streisand & Donna Summer ‎– No More Tears (Enough Is Enough)
14. Donna Summer – Mac Arthur Park
15. Donna Summer – Sunset People
16. Donna Summer – State Of Independence

Het tweede uur van In The Mix was een herhaling van ITM #265 (Liebrand 12-Inches Special 4).

Gepubliceerd onder In The Mix / Minimix | 1 Reactie »

One Response

  1. Ton Says:

    Word deze als ITM geteld of loopt deze onder special?

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.