Mastermixer Ben Liebrand in Club Casa Cara

Gepost op 2 februari 2007 door MrLVG

Ben Liebrand spins live at the Wheels of Steel, vanavond in Katwijk!

Op 2 februari komt Veronica’s 80’s & 90’s Hits DJ TOUR! naar Club Casa Cara. Mastermixer Ben Liebrand zorgt voor een avond met de beste hits uit de jaren 80 en 90. Ben Liebrand is de Godfather van de mixscene in Nederland. Hij is in het begin van de jaren tachtig verantwoordelijk voor de sfeer op de dansvloer in de Nijmeegse KK-club, een stijl en sfeer die we later terugvinden in de IT in Amsterdam.

Hij is de eerste DJ die in Nederland de stap maakt van DJ naar professioneel producer en remixer. Tot zijn indrukwekkende lijst van mixen en producties behoren namen als Salt N Pepa, TLC, Rappers Delight en ook pophelden als Sting, Genesis en Phil Collins. Nuchterheid is zijn stokpaardje: hij is een fervent tegenstander van het pillencultuur, omdat hij weet dat hij ook zonder die ’troep’ mensen op de dansvloer uit hun dak kan laten gaan en heeft zich altijd verre gehouden van de hype en sterke verhalen die de DJ-scene zo vaak domineren. Deze mening sluit volledig aan op de visie en het beleid van Club Casa Cara.

Zijn radiodebuut maakt Ben in 1983 bij Veronica. Wekelijks maakt hij mixen voor zijn programma ‘In The Mix’. Ook start hij met de jaarlijkse ‘Grandmix’, een compilatie van de beste dance nummers van het afgelopen jaar. Ben’s mixwerk blijkt over de jaren dé inspiratie te zijn geweest voor vele huidige DJ’s zoals DJ Dano, Olav Basoski, Tiësto en Armin van Buuren. En zijn wekelijkse minimixen leiden geregeld tot internationale releases en successen.

Begin jaren ‘90 richt Ben zijn eigen bedrijf Liebrand Images op en specialiseert zich in 3D-animaties. Hij ontwerpt onder andere covers en videoclips, maar richt zich ook op commercials. Ben kan Radio 538, Arcade, The Music Factory, Armin van Buuren, Speedy J., Thunderdome, Atlantic Ocean, Alan Parsons Project, The Klubbheads, KLM en Pepsi onder zijn vaste klandizie rekenen. Maar hij blijft zich in de jaren ‘90 ook bezig houden met remixen. Zo keert de ‘Grandmix’ en ‘Minimix’ terug bij Radio 538 en worden de ‘Grandmixen’ nu ook op cd uitgebracht evenals een hele serie gemixte cd’s en exclusieve compilaties van zeldzame 12″ versies. En sinds 2004 is Ben Liebrand weer iedere zaterdag te beluisteren bij Radio Veronica. Tussen 00:00 en 01:00 één uur lang non-stop ‘In The Mix’. Hiermee zorgt de enige echte Mastermixer voor het echte zaterdagavondgevoel! Dus wil je weer eens een ouderwets gezellige avond meemaken kom dan op vrijdag 2 februari naar Club Casa Cara,entree 5 euro.

Bron: Club Casa Cara

Gepubliceerd onder Liebrand Live | Reageer! »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.