In The Mix 15 november 2014

Gepost op 28 december 2014 door Marlas Efka

Bij Veronica stonden de jaren 80 in deze week centraal. Daar had Ben Liebrand speciaal een ITM voor uitgezocht, waarin hij helemaal naar die tijd terug gaat: de GrandMix van 1985.

In het kader van de jaren 80 waren de dames van Mai Tai te gast tijdens het programma Club Classics. Hier ging het in het voorgesprek even kort over. Voor hen heeft Ben Liebrand ook een remix gemaakt. Verder vertelde hij dat hij een van de gaafste dingen uit de jaren 80 het werk van Trevor Horn (Frankie Goes To Hollywood en Propaganda) vond.

De minimix op deze avond was Sugarhill Gang – Rapper’s Delight (Ben Liebrand Remix) (eerste uitzenddatum: 1989/06/09). De reden om deze uit te kiezen was het overlijden van Big Bank Hank eerder die week. Hij rapte het middenstuk van dit nummer. Dit nummer is zeer belangrijk voor de geschiedenis van de popmuziek omdat het echt bij het grote publiek de weg opende voor rap en hiphop om populair te worden.

Sugar Hill Gang

Zoals al geschreven werd tijdens het uur van In The Mix de GrandMix 1985 herhaald. Deze is voor het eerst uitgezonden op 1985-12-27. Op 2005-12-31 werd hij ook al eens tijdens een aflevering van In The Mix gedraaid.

Toch moet nog wel even een slag om de arm worden gehouden of het deze keer niet om een unieke uitzending gaat. Ook van deze GrandMix bestaat namelijk een director’s cut. Hierover staat op de site van Ben Liebrand:

“The Grandmix 85 as broadcasted 27th of March 1999 was transferred from Sony SL-F1 to the Akai DD1000 . The mix was then leveled to 0 dB and minor imperfections were corrected. An intro was added to identify the mix as being the Grandmix 85, which fades into the original intro of the mix (the purists can remove it, and restore it to the original version by fading in after the vocoder). The mix was then recorded on to DAT.”

Gepubliceerd onder In The Mix / Minimix | Reageer! »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.