‘In einem völlig neuen Mix’ ‘by Ben Lieberbrand’

Gepost op 1 maart 2007 door Marlas Efka

Het verzamelen van cd-singles met daarop mixen van Ben Liebrand levert nog wel eens grappige dingetjes op. Zo bestaan er van Phil Collins’ True Colours uit 1998 in ieder geval vier verschillende versies die allemaal de door Ben gemaakte remix van In The Air Tonight bevatten.

Over de twee-tracks cd-single in een cardboard sleeve valt niet zoveel te melden en over de Taiwanese versie kan niets worden gezegd, omdat die nog niet in ons bezit is.

Bij de bij WEA uitgebrachte versie met vier tracks zit een inlegvel, die wel op de lachspieren werkt. Daarop staat de volgende zinsnede: ‘Ausserdem befinden sich noch In The Air Tonight, in einem völlig neuen Mix, …’. En als dan op de inlay wordt gekeken, dan blijkt deze uit 1988 te stammen. Wordt in ieder geval duidelijk wat de Duitsers onder ‘völlig neu’ verstaan.

Bij Virgin, die een drie-tracks cd-single uitbrachten van dit nummer, werkt klaarblijkelijk een pyromaan. De remix van In The Air Tonight is daar namelijk gemaakt door niemand minder dan Ben Lieberbrand!

Gepubliceerd onder Diversen | Reageer! »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.