Ben Liebrand op YouTube

Gepost op 8 februari 2007 door Marlas Efka

Update van dit artikel d.d. 10 juni 2009: helaas hebben we moeten constateren dat diverse filmpjes inmiddels zijn verwijderd van YouTube. Diverse linken werken dan ook niet meer.

Enig zoekwerk op de populaire site YouTube levert enkele leuke filmpjes op over Ben Liebrand.

Zo is er een opname te zien uit een Duits ochtendprogramma uit de periode dat scratchen en remixen langzamerhand bij het brede publiek bekend raakten, waarvoor Rita en Ben Liebrand worden geïnterviewd.
Ook in een ander programma geeft Ben een interview en ditmaal gaat het over hoe je een mix maakt en daarbij de beste kwaliteit haalt. Met Ben al wandelend in gezelschap van zijn hond op de dijk langs de Waal!

Er is ook een filmpje, waarin Ben in zijn eigen studio laat zien hoe het maken van een In The Mix-aflevering in zijn werk gaat.

Verder is er een 10 minuten durend filmpje geplaatst waarin je Ben live aan het werk ziet in Groningen: Ben Liebrand at the Wheels of Steel!

Dat Ben zijn kennis niet alleen voor zichzelf houdt is te zien in een item van TV-Gelderland wat gaat over zijn omscholing tot docent aan de Rockacademie te Tilburg om daar studenten het dj-vak bij te brengen.

Een van de eerste hits waar Ben bij betrokken was, was de hitsingle ‘Holiday Rap’ van MC Miker G en DJ Sven. De clip staat op YouTube. Een van Bens grootste hits was Move To The Bigband, waarvoor Tony Scott de vocalen waarnam. Daarvan kun je ook de videoclip bekijken.

Er zijn ook anderen die videoclips maken bij werk van Ben Liebrand:

videoclip bij de minimix van Michael Jackson – Smooth Criminal

videoclip bij de mash-up van Shakira, Britney Spears en de Beegees

videoclip bij de mah-up van Europe vs. Michael Jackson, Billie Jean’s Final Countdown.

Tot slot vind je er nog een “short preview of a VJ Visuals DVD by Ben Liebrand” en de door Ben Liebrand vervaardigde videoclip Alan Parsons Project – Time Machine.

Die laatste videoclip is wellicht door Ben zelf geplaatst. In ieder geval vind je bij het commentaar nog de volgende opmerking door Ben Liebrand: “Ben is in music since his dad gave him a cassette recorder on his 12th birthday.”

Gepubliceerd onder Diversen | Reageer! »

Leave a Comment

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.